top of page

GERİLLA PAZARLAMA (Guerilla Marketing) NEDİR ?

Güncelleme tarihi: 7 Mar 2022

Gerilla pazarlama, düşük maliyetli, alışılmamış pazarlama teknikleri kullanarak maksimum sonuç elde etmeye odaklanan bir reklam stratejisidir.



Gerilla pazarlama ilk defa 1984 yılında Jay Conrad Levinson tarafından yazılan "Guerilla Marketing" isimli kitapta kullanılmıştır. Gerilla pazarlama ismi ise silahlı siviller kullanılarak oluşturulan küçük taktiksel stratejiler ve düzensiz savaş anlamına gelen gerilla savaşı isminden türetilmiştir. Aynı savaşta olduğu gibi pazarlama sektöründe de benzer taktikler kullanılmaktadır.

Bu pazarlama stilinin amacı, müşteriyi şaşırtarak silinemeyecek bir izlenim ve bol miktarda sosyal sinyal oluşturmakla ilgilidir. Daha çok, bütçeyi fazla zorlamadan yüksek miktarda kitleye ulaşmaya çalışan ufak işletmeler için daha idealdir.




Gerilla pazarlamayı ortaya atan jay Conrad Levinson'a göre;

yaratıcı fikirler ve şaşırtıcı yaklaşımlar ile marka bilincini kazandırmak ve alışılmamış yolları en az para harcayarak kullanıp kar sağlamaktır



Gerilla Pazarlama Zeka İle Enerjiyi Bir Araya Getirir

Geleneksel pazarlamada yeni dil ve uygulamalara rağmen genellikle yeterli sıcak ve samimi hava yaratılmamasına rağmen gerilla pazarlamanın ilk şartı sıcak, samimi, orjinal ve zeka dolu ürünler ortaya koymasıdır. Satışları arttırmak ve gerilla pazarlamadan yararlanırken dikkat edilmesi gereken belli başlı noktalar şöyle sıralanabilir:

  • Esnek, hareketli ve sonuç odaklı bir organizasyon halinde yürütülmelidir.

  • Hedef kitle ile amaçları iyi analiz ederek e-ticaret firmasının marka değerini arttıracak mecralara yönelmelidir.

  • Gerilla pazarlamanın en büyük özelliği zeka ve kalitenin bir araya gelmesidir.


Bu yöntem ile tüm insanların aklına yer edinip orada uzun süre kalabilirsiniz !


Gerilla Pazarlama Örnekleri:






  • Bu Saat Kolunuza Çok Yakışacak







  • Çikolata Hayatımızın Her Yerinde







  • Çay Kültürü Poşetlere De Yansımış


73 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page