top of page

Dijitalleşme / Dijital Dönüşüm Nedir

Güncelleme tarihi: 7 Mar 2022

Dijital dönüşüm Bir iş modellinde ya da işletmede dijital hale getirebilecek her operasyonun yeni gelir ve değer üretme olanakları sağlama amacıyla, dijital teknolojilerin günlük hayata entegrasyonudur.


Dijital: "Dijital genellikle rakam kullanılan bir şeyi, özellikle de ikili rakamları ifade eder." (vikipedi)

Geleceğin Kapısını Dijitalleşme İle Açın

Hizmet, eğitim, sağlık gibi birçok alanda teknoloji ve dijitalleşmenin sağladığı faydalar gün geçtikçe artıyor. Şirketlerde satış için kullanılan uygulamalardan, sistemlere, sosyal sorumluluk için kullanılan projelerden, sanata kadar dijitalleşme hayatın her noktasında karşımıza çıkıyor.



  • Ticari büyüme sağlamak

  • Ulaşılabilirliği arttırmak

  • Rakiplere karşı üstünlük sağlamak

  • Verimliliği arttırmak

gibi birçok avantajı sağlamak için dijital dönüşümü gerçekleştirmek gerekir.

Uluslararası iş dünyasında yapay zeka, endüstri 4.0, büyük data gibi faktörlerin öne çıkmasıyla değişim ve gelişimler görülmektedir.


Dijitalleşme Örnekleri

  • Tüm dijital dönüşümler, analogdan dijitale geçişle başlar. Müşterilerle dijital kanallarda tanışmak ve pazarlama, satış ve hizmet gibi eskiden ayrı olan grupları işbirliği yapmaya teşvik etmek dijitalleşmeye örnek olarak verilebilir.

  • Perakendeciler artık ürünlerini internet kullanarak satıyor. Örneğin Amazon, Aliexpress vb. gibi birçok sayfa üzerinden satış gerçekleştirebilir.



Dijital Dönüşümün Faydaları

Operasyon Sürdürülebilirliği

İşletmelerde yazılım desteğinin kesintisiz çalışabilmesi, insan kaynaklı oluşabilecek kesintilerin önüne geçer.


Anlık Analiz Etme İmkanı

Dijitalleşme sayesinde, iş süreçleriniz hakkında bir çok ayrıntıya sahip olabilirsiniz. Bilgi için kağıt kullanan geleneksel iş yapma yöntemlerinin aksine, işlemlerinizi analiz edebilir ve geliştirebilirsiniz.


Operasyon Verimliliğinde Artma

Dijital dönüşümün ortaya koyduğu kesintisiz verimlilik, uzun vadede işletmelerde fark yaratacaktır.


dijitalleşme konusunda eğitimler almak, yeni bir vizyon yaratmak, geleceğin anahtarını elinde tutmak için bize ulaşabilirsiniz! https://www.tbslab.com/hizmetler 






103 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page