top of page

İnternetten YURT DIŞINA SATIŞ

İnternetten yurt dışına ürün satmak günümüzde çok popüler hale geldi. Yerinizden dahi kalkmadan uluslararası pazarlarda ticaret yapmak mümkün. Hayallerin bile ötesinde olan şeyler artık sıradan kabul edilmeye başladı.



Türkiye den yurt dışına ürün satmak yeni trendlerle birlikte daha kolay hale geldi. İsteyen herkes ticaret yapabilecek.

Yurt dışına ürün satmak için tercih edilebilecek iki yoldan söz edilebilir. Bunlardan birisi tüm dünyaya ürün satmanıza izin veren sanal pazar yerleri, diğeri ise kendi e-ihracat sitenizi kurmaktır.


E-İhracat Yapılabilen Pazar Yerleri:


Amazon

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Amazon, ürün satmak isteyenlerin ilk akla gelen alternatiflerinden biridir.

eBay

hem doğrudan hem de açık arttırma ile satış yapma imkanı veren bir platform.Yurt dışında ikinci el ürün satmak gibi düşünceleri olanlar içinde idealdir.

Etsy

Daha çok tasarım ürünlere yer verilen bir pazar yeridir. El yapımı ürün satmak isteyenler için en önemli alternatiflerden biridir.

AliExpress

Özellikle uygun fiyatlı ürün satmak için uygun bir mecradır.


Yurt dışına Ürün Satışı İçin Gerekli Belgeler

  • Gümrük beyannamesi

  • Sigorta belgesi

  • Resmi proforma ticari faturalar

  • Komisyoncu ve konsolosluk faturaları

  • Paket ve ağırlık listesi

  • Ürün özellikleri ve kalite standartlarını belirten belgeler

  • İmalat analiz, denetim ve ekspertiz belgeleri

  • ATA karnesi

  • Üretici ülke sertifikası

  • EUR-1 ve EUR-MEd belgeleri

  • Tedarik beyannamesi

  • Bitki ve hayvan sağlığı sertifikaları

  • Gıda güvenlği sertifikası

  • Tarım ürünleri için borsa sertifikası

  • Helal belgesi ve Koşer sertifikası

  • Kara liste sertifikası




Yurt dışına Ürün Satışı İçin Müşteri Bulmak


Yurt dışına satış yapmak için ürünleri platformlarda sergilemenin yanı sıra ulaşabileceğiniz müşteri miktarını da arttırmanız gerekir.

Tedarikçilere satış yapmayı düşünüyorsanız fuarlarda satacağınız ürünleri sunmak toptan satın alacak müşterilerle daha kolay buluşmanızı sağlar.

Bir diğer önemli faaliyet ise reklam çalışmalarıdır. Sosyal medya hesapları oluşturarak buralardan reklamlar vermek daha fazla kitleye ulaşmanızı sağlayacaktır.




"Kalite asla bir tesadüf değil, daima akıllı bir gayretin sonucudur" John Ruskin



E-ihracat Sitesi Kurarak Yurt dışına Satış Yapmak


Kendi internet sitenizi kurarak ürün satışında bulunmak pazar yerleri gibi uygulamalara komisyon ödeme gerekliliğini ortadan kaldırır. Bu sayede gelirlerinizde artış olacaktır.

Profesyonel görünen, özenli, tüm dünyadan kullanıcıların taleplerine karşılık verebilen bir site kurmalısınız. En iyi alışveriş deneyimi sağlayacak şekilde düzenlenmelidir.


  • sizlere örnek olabilecek bir başarı hikayesinden bahsetmek istiyorum bu yola çıkmadan önce okumanızda fayda var:


Bir yazılım mühendisinin İşçi bayramında bilgisayar başına oturarak ekonomik pazarı tüm herkesin eşit imkanlar ile kullanmasını sağlamak amacıyla kod yazmaya başlaması ile ortaya çıkan eBay’ın ve kurucusu Pierre Omidyar’ın başarı hikayesi;


Sanal pazarın piyasası ile ilgili düşünmeye başlayan Omidyar, herkese aynı veriyi daha makul fiyatlarda ulaştırma fikri kendisini etkiliyordu. Düşünmeye devam ettikçe sıradan insanlarında ekonomik pazarın gücünden faydalanabileceği kanısına vardı. 1995 yılı işçi bayramında bu iş için ilk adımı attı.

Omidyar, eBay’ın ortaya çıktıktan 6 ay sonraki sürecinde kesintisiz şekilde şikayetlerin gelmeye başladığını belirtiyor. Herkesin birbiri ile ilgili bulunduğu şikayetleri çözebilmek için e-postalarına geri bildirim ve şikayet formları göndererek sitesinde de yayınlıyor. İlerleyen zamanlarda yapılan yorumların sayısının alım satım işlerinin önüne geçtiğini görüyor. Yorumların çoğu yapılan iyi işler özelinde yazılıyor. Fikri işe yaramıştı.

Edindiği tecrübe ile eBay içerisindeki yöneticiler ne yapmalı ne yapmamalı, nasıl yapmalı ile alakalı şeyler söylemek yerine hedeflediği noktaları anlatıp yapılacakları deneyimlerine ve uzmanlıklarına bırakma kararı alıyor. Yenilik ve hayata geçirme sürecinde kendisi çok fazla aktif rol alacakken, kurulan şirketi yönetecek profesyonel yeteneklere ihtiyacı vardı. Bir arkadaşını çalıştığı işten ayrılıp yanına gelmesi ve eBay’ı kurma konusunda kendisine yardım etmesi için ikna ediyor. 1998 yılında ise şirketin başına bir CEO getirdiler. Büyüme ve gelişim sürecinin içerisinde çalışmaya devam ederken web sitesinin çökmesi ve 22 saat boyunca erişilemez halde kalması kritik bir durum yarattı. Şirketin temel var olma nedeni insanlara gerçek hizmetler sunmak iken bundan emin olmak gerekiyordu.

Halka açılma süreci 1998 yılında gerçekleşti. Hisseler belirli oranlarda açıldı ve gün sonunda daha yüksek bir oranla kapandı. Halka açıldıktan sonra, 2002 ve 2003 yıllarında kar amacı gütmeyen kuruluşlara yönelmeye başladılar ve Omidyar Network’u kurana kadar devam ettiler. Şirket “Dünya üzerinde bırakacağın etkinin hem olumlu hem de geniş çaplı olmasını istiyorsan kendini vakıflarla sınırlandıramazsın” anlayışını taşıyordu.


eBay, 2011 yılında Gittigidiyor sitesinin %93 satın aldı. iLab Ventures’ın %7’lik hissesini de alarak Gittigidiyor’un tamamına sahip oldu.


Başarı hikayelerindeki en temel ortak nokta yaptıkları işe inanmalarıydı



16 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page